Yoga för livets alla skeden

Global yoga/Hatha yoga
Global yoga bygger på balans mellan sol och måne (Ha och Tha) och har sin grund i Hatha yogan som är den fysiska yogans väg. De flesta klasser har en dynamik och kan även ha olika teman eller intentioner. De utformas efter kundens eller elevens önskemål. I alla klasser ingår andningsövningar och avslappning. Se under "Schema, Kurser & Retreats" vilka typ av klasser som undervisas för tillfället.

Gravidyoga
Yoga under graviditet har många hälsofördelar. En viktig del är att få tillfälle att knyta an till barnet som växer i magen, att stanna upp och uppmärksamma vad som sker i kroppen. Kroppen förändras under graviditet och det kan vara många frågor och insikter som snurrar i huvudet. Yogan är ett bra sätt att skapa och behålla styrka, rörlighet, sinnesro och balans mellan kropp och sinne. Du övar medveten andning, vilket kan vara till stor hjälp under både graviditet och vid förlossningsarbete.

Mamma/baby-yoga
Det tar upp till 1, 5 år innan graviditetshormonerna försvinner och kroppen återhämtar sig efter en förlossning. Här får du stärka kroppen inifrån, samt verktyg för att hitta ork och fokus för ett bra samspel med ditt barn. Genom yoga får du en möjlighet att hitta tillbaka till en plattform av lugn, styrka och stabilitet för både kropp och sinne. För mammor ca 3-7 månader efter förlossning.

Barnyoga
Yoga stimulerar barns fantasi, koncentration, kroppsuppfattning, koordination och balans. Yoga kan hjälpa till att skapa tillit och kärlek till sig själv och andra. Reducerar stress och spänningar samt ökar tålamod och förmågan att slappna av.

Tonårsyoga
Det händer mycket i kroppen och runt omkring när man är tonåring. Ökade krav och förväntningar från andra och dig själv kan bli stressande och svåra att leva upp till. Allt kan bli ett virrvarr av tankar, känslor och beteende som kan växla från dag till dag. Dessa växlingar kan ge symtom som sömnsvårigheter, huvudvärk, ont i magen och ryggvärk. Mycket av det här handlar om hormoner och med hjälp av yoga kan du få hjälp att balansera dina känslor och bli lugnare, gladare och mer fokuserad.

Senioryoga
Senioryoga kan utföras sittande på stol. Att yoga på stol är perfekt för dig som har ledbesvär och/eller har svårt med balansen.

Yoga på jobbet
Ge dig och dina kollegor en värdefull och närande paus på jobbet. Allt fler av oss blir sjuka av stress, både av en pressad livssituation men också av arbetsmiljö. Vi tror att vi får fler saker gjort genom att köra på, men att ta regelbundna pauser gör oss mer effektiva. Yoga kan förebygga rygg- och nackbesvär som orsakas av stillasittande arbete eller arbete med tunga lyft.
Yoga kan utföras i ert konferensrum, fikarum eller annan lämplig plats på stol eller på matta och anpassas efter er nivå och önskemål.

PT-yoga
Yoga som utformas efter dina behov och önskemål och kan utföras hemma hos dig eller där jag verkar.

Välkommen med din förfrågan om pt- eller företags-yoga här >>

             Se aktuella yoga klasser och kurser här >> 

https://vimeo.com/501393578